دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟ نگاهی به مجموعه‌داستان «نیمۀ تاریک ماه» هوشنگ گلشیری نگاهی به ذات سیال «فرهنگ عمومی» و آیین‌نامه‌های بدون ضمانت اجرایی صفحه نخست روزنامه‌های کشور - دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ «دزدان دریایی کارائیب» جدید بدون حضور جانی دپ پیام رئیس انجمن بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان منتشر شد انتشار نسخه مجازی آلبوم عاشقانه «نوازشگر» چرا «سفره ایرانی» کیانوش عیاری پس از ۲۰ سال هنوز اکران نشده است؟ حکایت آبی که صدراعظم نخورد درباره عکاسی تئاتر که پس از ۷ سال به جشنواره رضوان اضافه شد معرفی چند کتاب برای علاقه ­مندان به یادگیری وزن شعر | آراستن طبع موزون
سرخط خبرها

مروری بر حیات طیبه حضرت فاطمه (س) | نوری از  زمین تا بهشت

  • کد خبر: ۱۳۸۸۹۱
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۳
مروری بر حیات طیبه حضرت فاطمه (س) | نوری از  زمین تا بهشت
در بیان شأن و مقام حضرت فاطمه‌زهرا (س) سخن فراوان است و قلم‌های زیادی بر آن تقریر کرده‌اند، اما پی‌بردن به عمق این شأن و مقام برای هر فردی مقدور نیست.

گلناز حکمت | شهرآرانیوز،در روایت‌های بسیاری ذکر شده است که هنگام ورود ایشان به مجلس پیامبر اکرم (ص) از جای برمی‌خاستند و ایشان را بر صدر مجلس می‌نشاندند. در روایت‌های شیعی درباره زمان شهادت حضرت‌فاطمه (س)، مادر امت اسلامی، روایت‌های متفاوتی وجود دارد. بعضی از مورخان زمان شهادت ایشان را ۷۵ روز بعد از رحلت پیامبر اعظم (ص) ذکر کرده‌اند و بعضی شیعیان ۹۵ روز  را. به‌مناسبت سالروز شهادت ایشان، به بررسی آنچه از تولد تا شهادت بر ایشان رفته است، می‌پردازیم.

نام

فاطمه (س)

القاب

  • کوثر
  • مطهره
  • سیدة‌النساء
  • بتول

کنیه

  • ام المؤمنین
  • ام ابی‌ها
  • ام الائمه

والدین

پدرش محمد، آخرین پیامبر خدا (ص) و مادرش خدیجه، ام‌المؤمنین (س)

مقام حضرت فاطمه (س)

از دیدگاه مفسران،  آیات گوناگونی در شأن و منزلت این بانوی محدثه نازل شده است، مانند آیه مباهله، آیات الابرار،  آیه مودت ذی‌القربی و  آیه تطهیر.  

شبیه‌ترین به پیامبر (ص)

از عایشه، همسر پیامبر (ص)، نقل شده است هیچ کس را به جز فاطمه (س) ندیده ام که اخلاق و خصوصیاتش درست مانند پیامبر (ص) باشد. او و پدر گرامی اش، چون دو نیمه یک سیب بودند.

ماجرای غصب فدک

فدک به عنوان مزرعه و باغستانی آباد تحت مدیریت حضرت زهرا (س) بود که پس از رحلت پیامبر بزرگوار اسلام (ص) بر اساس ادعایی واهی و در راستای اغراض سیاسی و نیز باوجود استدلالات متقن آن بانوی مکرمه، توسط عده‌ای غصب و تصاحب شد.
خطبه فدکیه به عنوان یکی از میراث معنوی ماندگار آن بزرگوار و ماحصل یکی از جلسات دادخواهی ایشان در این رابطه است.

تولد

۲۰جمادی الثانی سال پنجم بعد از بعثت (مشهور به سنة الاحقافیه) در شهر مکه

کودکی

زمان کودکی حضرت فاطمه (س) در شعب ابی‌طالب و دوران سختی‌های زیاد مسلمانان صدر اسلام گذشت. ایشان در پنج‌سالگی مادر بزرگوار خود را از دست دادند.

ازدواج

حضرت فاطمه (س) با امام علی (ع) در سال دوم هجرت ازدواج کردند و زندگی پربرکت خود را آغاز کردند. برخی مورخان مدت زندگی مشترک ایشان و امیرالمؤمنین رانزدیک به ۹سال ذکر کرده اند.

فرزندان

ایشان صاحب دو پسر به نام‌های حسن (ع) و حسین (ع) و دو دختر به نام‌های ام کلثوم (س) و زینب (س) شدند.

رحلت پیامبر (ص)

پیامبر (ص) در روز دوشنبه ۲۸صفر یا اوایل ربیع الاول سال یازدهم هجری در مدینه دار فانی را وداع گفتند.

تلاش برای بیداری جامعه

پس از رحلت رسول خدا (ص)، حضرت فاطمه (س) در راستای دفاع از حقانیت و جایگاه امامت به روش‌های مختلفی به‌دنبال تلاش برای بیداری جامعه اسلامی بودند.  از جمله این اقدامات حضور آن حضرت در مقابل درب منزل بزرگان مدینه و یادآوری واقعه غدیرخم برای آنان بود.

ماجرای شهادتی مظلومانه

بعد از ماجرای سقیفه بنی‌ساعده و اصرار گروهی از مسلمانان بر بیعت اجباری با فردی به غیر از امیرالمؤمنین علی (ع)؛ در یورش ناجوانمردانه‌ای به خانه حضرت زهرا (س) و در حالی که دختر گرامی رسول خدا (ص) در پشت در خانه مشغول گفتگو با مهاجمان بودند، درب خانه را به آتش کشیده و صدیقه طاهره را مضروب کردند به گونه‌ای که همین ضربات منجر به شهادت مظلومانه ایشان شد.

مکان شهادت

مدینةالنبی

زمان شهادت

 ۱۳ جمادی الاول یا ۳ جمادی الثانی سال یازدهم هجری
 درباره تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) نقل قول‌های مختلفی وجود دارد که بعضی ۷۵روز و بعضی ۹۵روز بعد از رحلت پیامبر (ص) را صحیح می‌دانند.

میراث معنوی

سیره ایشان، تسبیحات حضرت زهرا (س)، مصحف حضرت فاطمه (س)، خطبه فدکیه و مجموعه احادیث

مرقد مطهر

گروهی معتقدند مدفن ایشان  بین مرقد و منبر پیامبر (ص) است و برخی آن را در بقیع و دسته‌ای مرقد ایشان را در منزل خودشان می‌دانند.

وصیت

بانوی بی‌همتای بشریت در ادامه جهاد روشنگری خود و در وصیت کوتاه خود خواستار برگزاری آیین تغسیل و تدفین شبانه و غریبانه برای خود شدند؛ وصیتی که بیانگر آخرین پیام یگانه دختر نبی مکرم اسلام (ص) برای جامعه بشریت شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->