گلناز حکمت | شهرآرانیوز،در روایتهای بسیاری ذکر شده است که هنگام ورود ایشان به مجلس پیامبر اکرم (ص) از جای برمیخاستند و ایشان را بر صدر مجلس مینشاندند. در روایتهای شیعی درباره زمان شهادت حضرتفاطمه (س)، مادر امت اسلامی، روایتهای متفاوتی وجود دارد. بعضی از مورخان زمان شهادت ایشان را ۷۵ روز بعد از رحلت پیامبر اعظم (ص) ذکر کردهاند و بعضی شیعیان ۹۵ روز را. بهمناسبت سالروز شهادت ایشان، به بررسی آنچه از تولد تا شهادت بر ایشان رفته است، میپردازیم.
فاطمه (س)
پدرش محمد، آخرین پیامبر خدا (ص) و مادرش خدیجه، امالمؤمنین (س)
از دیدگاه مفسران، آیات گوناگونی در شأن و منزلت این بانوی محدثه نازل شده است، مانند آیه مباهله، آیات الابرار، آیه مودت ذیالقربی و آیه تطهیر.
از عایشه، همسر پیامبر (ص)، نقل شده است هیچ کس را به جز فاطمه (س) ندیده ام که اخلاق و خصوصیاتش درست مانند پیامبر (ص) باشد. او و پدر گرامی اش، چون دو نیمه یک سیب بودند.
فدک به عنوان مزرعه و باغستانی آباد تحت مدیریت حضرت زهرا (س) بود که پس از رحلت پیامبر بزرگوار اسلام (ص) بر اساس ادعایی واهی و در راستای اغراض سیاسی و نیز باوجود استدلالات متقن آن بانوی مکرمه، توسط عدهای غصب و تصاحب شد.
خطبه فدکیه به عنوان یکی از میراث معنوی ماندگار آن بزرگوار و ماحصل یکی از جلسات دادخواهی ایشان در این رابطه است.
۲۰جمادی الثانی سال پنجم بعد از بعثت (مشهور به سنة الاحقافیه) در شهر مکه
زمان کودکی حضرت فاطمه (س) در شعب ابیطالب و دوران سختیهای زیاد مسلمانان صدر اسلام گذشت. ایشان در پنجسالگی مادر بزرگوار خود را از دست دادند.
حضرت فاطمه (س) با امام علی (ع) در سال دوم هجرت ازدواج کردند و زندگی پربرکت خود را آغاز کردند. برخی مورخان مدت زندگی مشترک ایشان و امیرالمؤمنین رانزدیک به ۹سال ذکر کرده اند.
ایشان صاحب دو پسر به نامهای حسن (ع) و حسین (ع) و دو دختر به نامهای ام کلثوم (س) و زینب (س) شدند.
پیامبر (ص) در روز دوشنبه ۲۸صفر یا اوایل ربیع الاول سال یازدهم هجری در مدینه دار فانی را وداع گفتند.
پس از رحلت رسول خدا (ص)، حضرت فاطمه (س) در راستای دفاع از حقانیت و جایگاه امامت به روشهای مختلفی بهدنبال تلاش برای بیداری جامعه اسلامی بودند. از جمله این اقدامات حضور آن حضرت در مقابل درب منزل بزرگان مدینه و یادآوری واقعه غدیرخم برای آنان بود.
بعد از ماجرای سقیفه بنیساعده و اصرار گروهی از مسلمانان بر بیعت اجباری با فردی به غیر از امیرالمؤمنین علی (ع)؛ در یورش ناجوانمردانهای به خانه حضرت زهرا (س) و در حالی که دختر گرامی رسول خدا (ص) در پشت در خانه مشغول گفتگو با مهاجمان بودند، درب خانه را به آتش کشیده و صدیقه طاهره را مضروب کردند به گونهای که همین ضربات منجر به شهادت مظلومانه ایشان شد.
مدینةالنبی
۱۳ جمادی الاول یا ۳ جمادی الثانی سال یازدهم هجری
درباره تاریخ شهادت حضرت فاطمه (س) نقل قولهای مختلفی وجود دارد که بعضی ۷۵روز و بعضی ۹۵روز بعد از رحلت پیامبر (ص) را صحیح میدانند.
سیره ایشان، تسبیحات حضرت زهرا (س)، مصحف حضرت فاطمه (س)، خطبه فدکیه و مجموعه احادیث
گروهی معتقدند مدفن ایشان بین مرقد و منبر پیامبر (ص) است و برخی آن را در بقیع و دستهای مرقد ایشان را در منزل خودشان میدانند.
بانوی بیهمتای بشریت در ادامه جهاد روشنگری خود و در وصیت کوتاه خود خواستار برگزاری آیین تغسیل و تدفین شبانه و غریبانه برای خود شدند؛ وصیتی که بیانگر آخرین پیام یگانه دختر نبی مکرم اسلام (ص) برای جامعه بشریت شد.